Assalamualaikum wbt. Salam hormat kepada semua pembaca blog yang sudi meluangkan masa singgah ke mari. Alhamdulillah syukur ke hadrat Illahi, hari ini saya berkesempatan sekali lagi untuk membuat posting berkaitan produk yang baru dilancarkan. Set Baja Lengkap Untuk Semua Tanaman.

 

Set baja ini sebenarnya buat anda yang ingin simpan stok baja di rumah untuk kegunaan pada tanaman hiasan ataupun untuk tanaman pokok. Mengapa anda perlukan set baja ini? Jom kita baca..

Set Baja Lengkap Untuk Semua Tanaman

Baiklah, set baja ini banyak fungsinya kepada anda terutama yang minat berkebun. Saya telah lengkapkan pek ini dengan 7 jenis medium diantaranya ialah :

 1. Dolomite
 2. Tanah Campuran Organik
 3. Penggalak Akar
 4. Sisa Sawit (Baja Kompos)
 5. Baja Tahi Ayam
 6. Baja Orkid atau Baja Soya
 7. Cocopeat (Sabut Kelapa)

Betul, terdapat 7 medium di dalam 1 kotak. Tak rugi kalau anda beli pek yang saya jual ini sebab anda boleh pilih untuk guna mana-mana jenis baja. Jika sebelum ini, saya jual secara berasingan dan ada ramai pelanggan merungut kata mereka sukar untuk order 2 atau 3 jenis. Maka dengan itu, saya wujudkan set lengkap ini.

Jenis baja dalam pek

Jenis baja dalam pek

Kelebihan baja-baja yang saya sediakan anda boleh tonton video di bawah dan sedikit sebanyak dapat membantu anda supaya faham fungsi diantara baja.

Terdapat 3 variasi pilihan bagi Set Baja Lengkap ini:

 1. Pek A
 2. Pek B
 3. Pek C

Beza diantara pek ialah kandungan berat bagi baja Dolomite. Bagi Pek A, Dolomite ialah 5kg, manakala Pek B berat Dolomite 3kg dan PEK C pula 1kg Dolomite.

Tanah Baja Organik

Tanah Baja Organik

Ketiga-tiga pek terkandung 7 jenis baja yang sama dan bezanya hanya pada berat Dolomite sahaja. Harga adalah mengikut pek. Untuk order pek ini, anda boleh pilih 2 platform di bawah :

 1. Kedai Baja Taiping
 2. Lazada
 3. Shopee

Sekiranya anda ingin bertanya berkaitan pek jualan ini, boleh WhatsApp saya di 011-11476291. InsyaAllah saya akan reply dengan pantas.