Ya, sekiranya anda adalah penternak udang sangkar, kami sarankan untuk anda menggunakan Dolomite untuk penambahbaikan kualiti kesihatan udang dan mempercepatkan proses pembesaran udang.

Sekiranya anda menggunakan Dolomite, akan nampak perubahan yang sangat ketara pada warna daun, ianya akan kelihatan lebih berkilat. Perubahan pada pangkal dan batang pokok juga boleh dilihat dengan jelas, kerana ianya akan nampak pembesaran. Pokok juga akan mula mengeluarkan akar lebih banyak.

Ya, anda boleh gunakan Dolomite ke atas setiap haiwan ternakan. Begitu juga ke atas haiwan peliharaan seperti kucing. Kerana Dolomite akan membunuh cacing yang terdapat di dalam tubuh badan mereka dengan pantas sekaligus, mereka akan mempunyai selera makan yang lebih baik dan menjadi sihat dan gemuk. Caranya ialah bancuhkan Dolomite dalam kuantiti 1/6 sudu teh (sedikit sahaja) dicampurkan ke dalam air minuman dan diberikan kepada haiwan peliharaan.

Untuk penggunaan Dolomite, ianya tidak ada sebarang masalah walaupun anda terlebih letak pada pangkal kerana ianya hanya bahan mineral dan tidak akan menjejaskan tanaman. Tetapi untuk sukatan yang lebih baik, taburkan sekitar setengah genggam pada pangkal anak pokok cili. Dan ianya tidak perlu ditabur lagi sehingga anak pokok besar selama 6 bulan. Lihat video di bawah untuk anggaran sukatan penggunaan.

Tidak. Tanaman tidak akan mati sekiranya anda terlebih gunakan Dolomite. Malah tanaman anda akan lebih sihat kerana Dolomite akan bertindak untuk pulihkan tanah dan ianya adalah dari bahan mineral, bukan dari jenis bahan kimia.

Sebaiknya sukatan tempoh penggunaan Dolomite selama 3 bulan sekali. Jika anda mampu dan mempunyai Dolomite yang banyak boleh sahaja digunakan sekerap yang mungkin bagi menggalakkan tanaman tumbuh lebih sihat dan menghalau sebarang anai-anai dan perosak akar.

Lihat pada jenis kegunaan. Jika untuk pokok atau tanaman, cukup sekadar tabur secara kering sahaja. Sekiranya untuk haiwan ternakan, anda perlu campurkan ke dalam air minuman tetapi dalam kuantiti yang sangat-sangat sedikit.

Dolomite akan memusnahkan semua bentuk cacing seperti Nematod, Phatogen, Bad Microb, serta kayakan air minuman dengan Magnesium dan Kalsium bagi menguatkan organ dalam serta tulang haiwan. Secara tidak langsung, semua haiwan anda akan sihat (fizikal). Anda boleh rujuk video di bawah mengenai cacing Nematod yang membahayakan tanaman serta haiwan.

Anda boleh order Baja Dolomite untuk kegunaan pada tanaman ataupun haiwan ternakan pada saluran-saluran berikut :

  1. Baja Dolomite Di Website Baja Taiping
  2. Baja Dolomite Di Lazada
  3. Baja Dolomite Di Shoppe

Kami akan lakukan pos terus ke kediaman anda. Sekiranya anda berada di kawasan berhampiran dengan kami, boleh datang ambil pada bila-bila masa sahaja. Di bawah ialah alamat kami:

Untuk semua jenis pertanyaan, anda boleh hubungi kami di Baja Taiping menggunakan No. Telefon: 01111476291

Kandungan Trace Element (TE) :

  1. CaO – Min : 30.6%
  2. CaCO³ – Min : 55%
  3. MgO – Min : 19%
  4. MgCO³ – Min : 42.5%

Boleh. Kerana Dolomite ialah bahan mineral sahaja dan tiada sebarang masalah sekiranya anda menggunakan baja lain seperti baja buah, baja bunga, penggalak akar dan apa-apa sahaja ke atas tanaman yang sama.

Kebiasaannya proses pos mengambil masa paling cepat sekitar 72jam (3hari) selepas anda lakukan pembelian. Bergantung pada syarikat kurier yang melakukan posting, pihak kami melantik kurier terbaik dan segala proses penghantaran dilakukan dengan sangat cepat.

Terpulang ke atas kemampuan anda. Tiada sebarang limit pembelian kepada mana-mana individu. Cuma anda perlu sediamaklum mengenai caj yang dikenakan untuk penghantaran.

Boleh, tetapi kos penghantaran agak tinggi dan ianya melebihi dari paras harga jualan produk kami. Sekiranya anda mampu, pihak kami akan menguruskan penghantaran buat anda. Untuk lebih mudah sekiranya anda berada di Sabah atau Sarawak, kami cadangkan anda untuk beli secara terus dari dalam platform jualan Lazada. Kerana pembelian dari Lazada membolehkan anda dapat diskaun posting jauh lebih murah.